Aktuelno

Published on мај 18th, 2014 | by pannonia

0

PANONSKI PUT UMETNOSTI SE PRESELIO U PODUNAVLJE

ODRŽANA UMETNIČKA RADIONICA U BAČU I APATINU
12 – 17. maj 2014.

Nakon Baranje, studenti i profesori dve akademije nastavili su sa radom u Baču i Apatinu.
Na lokaciji neposredno iza Bačke tvrđave, na raskrsnici glavnih puteva, studenti su izradili parternu land art instalaciju od stare kaldrme iz Bođana koju su Opština Bač i Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture ustupili projektu „Panonski put umetnosti“. Parterna land art insalacija je izrađena u obliku osmice, odnosno znaka večnosti, i predstavlja zametak eventualnog budućeg parka prirode, skulptura ili sličnog na toj lokaciji.

Istovremeno, dok je jedna grupa studenata radila u Baču, druga grupa je sa kolegom iz Hrvatske, Nikolom Fallerom, na poljani u srcu Apatina, na kojoj je bila predviđena izgradnja vrtića, uradila land art instalaciju od prirodnog materijala (slame, pruća, piljevine) u formi starog simbola plodnosti sa baranjskih krpara.
Tokom radionice, obavljene su i pripreme za završni događaj koji predviđa otvaranje izložbe radova u Fabrici za preradu rečne ribe „Ribocentar“ u Apatinu.
Umetničkom radionicom u Baču i Apatinu rukovodili su profesori Akademije umetnosti u Novom Sadu, Dragan Živančević i Dragan Matić.

 


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑