Aktuelno

Published on јул 2nd, 2014 | by pannonia

0

NA KRAJU PANONSKOG PUTA UMETNOSTI

Održani završni događaji u Hrvatskoj i Srbiji
24.06.2014 / 01.07.2014.

Konferencijom za novinare, performansom osiječkih studenata i druženjem studenata i profesora osječke i novosadske akademije, 24. juna 2014. obeležen je kraj projekta „Panonski put umetnosti“ u Hrvatskoj. Već dobro znane zvanice imale su priliku da još jednom obiđu mesta na kojima su postavljeni slameni bicikli i druge studentske land art instalacije od prirodnog materijala u Baranji, te da vožnjom vodama Kopačkog rita i zajedničkom večerom na „Pumpi“ gde su uživali u performansu studenata glume sa osiječke akademije, svečano obeleže uspešan završetak zajedničkog projekta.
Nedelju dana kasnije, 1. jula, završetak projekta je obeležen i u Srbiji. Na završnom događaju u Baču inaugurisana je parterna land art instalacija u prisustvu predsednika Opštine Bač i predstavnika Zavoda za izgradnju opštine Bač, Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture kao i fondacije „Vekovi Bača“.

Nakon ukusne bačke zakuske u etno kući „Didina kuća“, studenti i profesori su otišli u Apatin gde je u Fabrici za preradu rečne ribe „Ribocentar“ otvorena izložba studentskih radova nastalih tokom projekta i in situ koju je otvorio predsednik Opštine Apatin, a kojoj su prisustvovali i predstavnici Kulturnog centra Apatin kao i brojni Apatinci. Simboličnom ribljom zakuskom i elektronskom muzikom koja je dopirala iz napuštene fabrike, ovom prilikom pretvorene u fascinantan galerijski prostor, i sa ove strane granice stiglo se do kraja Panonskog puta umetnosti. Umesto tačke, ipak, stavljene su tri, jer projekat jeste završen, ali Put još uvek nije.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑