Ciljevi i očekivani rezultati

Opšti cilj projekta je osnaživanje i unapređenje postojeće prekogranične saradnje između dve umetničke ustanove kako bi se podstakao razvoj prekograničnih regiona kroz korišćenje kulturnih i prirodnih potencijala Vojvodine, Slavonije i Baranje s obzirom da projekat objedinjuje umetnički i ekološki aspekt.

Poseban cilj projekta je razmena iskustava između dve akademije kroz implementaciju zajedničkih radionica i edukacija u oblasti umetnosti (land art) i ekologije, kao i stvaranje mreže javnih ustanova, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva dva bliska regiona.

Glavni rezultati projekta biće realizacija land art radova uz biciklističku stazu „Panonski put mira“, koja se proteže od Osijeka do Subotice, kao i na području opština Apatin i Bač tokom dvonedeljne umetničke radionice u prirodi koja će se održati u Srbiji i u Hrvatskoj. Obeležavanjem lokaliteta na kojima će se postaviti land art radovi podići će se nivo vidljivosti samih lokaliteta te privući pažnja kako lokalnog stanovništva tako i turista. Ovi umetnički radovi predstavljaće dodatnu vrednost postojećoj turističkoj i kulturnoj ponudi navedenih opština te se naći na regionalnoj mapi cikloturista.

Back to Top ↑